Afgelast

Voor het eerst sinds de aanvang van de cursus Goudologie in 2005 is een voorjaarscursus geannuleerd! 
We schrijven geschiedenis in de 16-de jaargang van deze cursus. De cursisten hebben begrip, maar de teleurstelling is hoorbaar. In de maand juli maakt het bestuur bekend hoe de (volgeboekte) najaarscursus georganiseerd gaat worden. Voorjaar samenvoegen met de najaarscursus 2021, verspreiden over 2 dagdelen?
De vaccinaties zijn gaande en de virusmutaties zijn dan aan het uitdoven…?
Het doorschuiven van cursussen lijkt op het dominospel. De cursus ‘Librije en de Goudse boekcultuur’ is vanaf het vorig najaar al doorgeschoven naar najaar 2021. De organisatie van de grote Goudologie cursus ‘Coornhert en de Goudse vrijheid’ tijdens de viering van het Jubileumjaar 750 jaar stadsrechten is in de huidige lockdown en avondklok een mooie activiteit om onze digitale tanden weer in te zetten!
Over digitaal gesproken: onze website, waarop de ‘Goudse Canon’ te bezoeken is, is een fraaie investering tijdens de opgelegde maatregelen tot zeker 9 februari a.s..
Uw leergierigheid en het zoeken naar de ontstaansgeschiedenis van Gouda, de stadsrechten 1272 etc.. De vensters geven een blik op de tijdbalk van Gouda. Een volledig corona-proof bezoek meer dan waard.

Binnen het bestuur komt weer energie vrij en we komen goed op stoom, op naar alle Goudologie-uitdagingen én de verwelkoming van de 1000-ste gecertificeerde Goudoloog.
In welk jaartal dat zal zijn… de coronavaccinatie is medeverantwoordelijk voor dat bestuursbesluit.