Bewegwijzering naar Sint en Piet…

Pennenstreken van het Historisch Platform Gouda

Waar je overdag ook loopt in de binnenstad van Gouda…overal kom je het Goudse Gidsen Gilde tegen met een groepje leergierige toehoorders. In het Engels en soms in het Duits; de historie van onze stad met zijn waardevolle cultuurhistorie wordt in ieder geval onder woorden gebracht!

Het Goudse Gidsen Gilde heeft dit jaar al een record aan boekingen mogen noteren… Waar een faillissement van de toenmalige VVV al niet goed voor is. De boekingen van het GGG gaan tegenwoordig digitaal, waardoor de managementinformatie met één druk op de knop inzichtelijk is. Heel professioneel én modern. De toerist die met de trein of vanaf de (camper)parkeerplaats op eigen gelegenheid de binnenstad inloopt kan nauwelijks de bewegwijzering van de Goudse Sint Jan vinden; laat staan de wereldberoemde Goudse Glazen! De Goudse Sint Jan is notabene in de Travellers’ Choice 2013 van Tripadvisor genoteerd in de top-10 van beste bezienswaardigheden in Nederland! In Gouda pakken we de bezoekersaantallen aan de Sint Jan dan ook niet echt professioneel aan.

Met een Sint en Piet in de gebrandschilderde Goudse Glazen, én met bordjes die duidelijk verwijzen naar de Sint Jan via de verstilde Spieringstraat, kan het in Gouda nog goedkomen. Hopelijk vóór 5 december!