Cursus Goudse Librije en de Goudse boekcultuur

Gouda heeft een rijke geschiedenis in de cultuurdrager ‘het boek’. Het belangrijkste medium om informatie te verspreiden onder een grote groep mensen. Daarmee is de boekdrukkunst een van de belangrijkste uitvindingen uit de geschiedenis van de mensheid geweest.
De vier docenten van deze verdiepingscursus Goudologie nemen u mee naar de Goudse boekdrukkers en uitgevers, het ontstaan en de ontwikkeling van de Goudse Librije, de boeken uit de Librije en ook zij die geschreven zijn voor de uitvinding van de boekdrukkunst.
De huiswerkopdracht zal bestaan uit een stukje tekst transcriberen en hertalen o.l.v. het Streekarchief M.H. en de betrokken docenten.

De lessen worden gegeven in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek.
De lezingen zijn altijd op zaterdagochtend. Aanvang 10:00 uur, einde rond 12:00 uur.
De cursus start begin eind oktober 2020. De exacte data vindt u op de pagina ‘Agenda’.
De kosten bedragen € 75,00.

Inschrijving

Via onderstaand formulier kunt u zich opgeven. U dient de kosten gelijk via iDEAL te voldoen.
Indien de eerstvolgende cursus vol is, ziet u hieronder een mogelijkheid om uw e-mailadres achter te laten. U ontvangt dan na enige tijd een uitnodiging voor een volgende cursus.
Voor verdere inlichtingen: info@historischplatformgouda.nl.


  • Kosten
    € 75,- te voldoen via iDEAL

Uw gegevens zullen worden opgenomen in ons adressenbestand zodat wij onze administratie up-to-date kunnen houden. Wij zullen hiervoor de privacyregels in acht nemen. Uw gegevens zullen dan ook niet doorgegeven worden aan derden. Download onze algemene voorwaarden