Gouda 750

In de Garenspinnerij heeft de kennismaking plaatsgevonden tussen de aanwezige bewoners van Gouda en de bestuursleden van het Fonds ‘Geef Gouda door’!
Opvallend veel ‘Goudologen’ zijn die maandagavond in de theaterzaal aanwezig. Zij hebben hun weg gevonden binnen de stichtingen/verenigingen die Gouda rijk is. Als bestuurslid of incidenteel als vrijwilliger tijdens o.a. Open Monumenten Dag.
Inmiddels heeft het HPG zojuist weer 25 gecertificeerde Goudologen aan de stad afgeleverd en zijn we hard op weg om de 1000-ste Goudoloog te verwelkomen.
Het feest ‘Gouda 750 stadsrechten’ kan in 2022 veel vrijwilligers gebruiken. En u kunt daarbij zijn! Want niet alleen de ‘Stadsrechten’, maar ook het Rampjaar 1672 en de de 500-ste verjaardag van Coornhert komen in 2022 onder de aandacht.
De ontstane energie en het enthousiasme blijken besmettelijk te zijn; als lid van de Stuurgroep Gouda 750 en na afgelopen maandag ‘Tafelhost van de categorie kunst, cultuur, onderwijs en historie’ geweest te zijn bereiken mij per mail en telefoon nog steeds zeer inspirerende projecten waar de initiatiefnemer een samenwerkingspartner bij zoekt!
De Gouwenaren willen erbij horen en vooral meedoen. De Goudse gunfactor wordt groter en groter!
Het Fonds ‘Geef Gouda door’ heeft een mooie Goudse financiële bodem gekregen en de nieuwe burgemeester Pieter Verhoeve gaat zijn tweede ‘750 jaar stadsrechten’ vieren, samen met zijn gezin en alle Gouwenaren.

Nu alleen nog het certificaat ‘Goudoloog’…;-)!