Gouda bij 32 graden C….

Tijdens dit schrijven bij 32 graden Celcius komt er een digitale uitnodiging binnen voor de presentatie van het ‘Snackbarmenuet’. Dat roept onmiddellijk het beeld op van verkoeling tezamen met lekkere hapjes. De Snackbarman wordt door Sophie Kassies aan de praat gekregen. Drie monologen waarbij Gouds kunstenaar Claudia Huft de personages een gezicht geeft – en dit alles in een wonderschone uitgave van het boek Snackbarmenuet. Dát kan alleen maar bij de Drukkerswerkplaats… Met een uitnodiging voor de presentatie op het juiste moment.
Bij het denken aan verkoeling gaan de beelddenkers ook direct naar het aanlokkelijke water. De Havendagen in Gouda, in en rond onze historische binnenhaven met zijn klassieke schepen.
Koele drankjes, shantykoren en de schaduw van bomen bij de Mallegatsluis. Nu wil het toeval dat een aantal schepen van de VSRP (de vereniging Vrienden Stamboek Ronde en Platbodemjachten) in een aanlooptocht naar het noorden, in juli via Gouda gaat. Nog meer varend erfgoed in het Goudse! Om een maand ná de Goudse Havendagen likkebaardend langs het water van de Gouwe te staan, zwaaiend naar de schippers van de klassieke schepen, onder begeleiding van Kneel (scheepstype schokker met ligplaats Gouwe) denkend aan een cursus Goudologie ‘Over Water’ en aan Gouda 2022. Het schip ‘De Groene Draeck’ van de beschermvrouwe van de SSRP (St. Stamboek Ronde en Platbodemjachten) zou in onze Goudse Museumhaven absoluut niet misstaan!