Gouda smaakt naar meer…!

Maandagochtend gekluisterd aan radio NPO 1. Aftrap door burgemeester Schoenmaker vanuit standplaats Gouda, op de Markt. De journalist begint zijn interview met de Anton Pieckuitstraling van ons middeleeuwse stadhuis. Bij de radio een lichte frons…!
Burgemeester Milo Schoenmaker geeft staand naast het stadhuis een waardevolle reactie: als inwonend burger heeft hij in 12 zaterdagochtenden de uitgebreide historische kennis opgedaan om als gecertificeerd Goudoloog nu zijn kennis met de journalist te delen. Uitleg over de cursus volgt. Bij de radio een lichte trots…!
De items betreffende dit interview volgen elkaar via sociale media razendsnel op. Burgers in Rotterdam lezen deze berichten ook. Een voormalig Gouds burger gaat vanuit die havenstad bellen naar instanties in Gouda om uit te komen bij de locatiemanager van het stadhuis op de Markt. Citaat: ‘Mevrouw belt u naar de locoburgemeester van de cursus Goudologie en zij weet ongetwijfeld het antwoord op uw vraag.’ Een advies over het boek ‘Verhalen van Gouda’ geef ik aan het Rotterdamse echtpaar.Twee uur ná het bewuste telefoongesprek staat het echtpaar uit Rotterdam bij mijn privéadres op de stoep. Met woorden van klantvriendelijkheid en probleemoplossend meedenken kunnen zij de familiedag in Gouda naar hun wensen gaan organiseren. Bij de voordeur …een lichte dankbaarheid!
Waar de cursus Goudologie al niet toe kan leiden…’Gouda smaakt naar meer’, hebben deze mensen gedacht!