Nieuw….Goudologie ‘Erasmus en Gouda’!

Tijdens de Nieuwjaarsborrel, aangeboden door het Erasmus Genootschap, hebben we een update gekregen vanuit het Museum Gouda omtrent de activiteiten in het Erasmusjaar 2016! Een prachtig en uitdagend programma met lezingen, tentoonstelling, muziek, workshops, Erasmusraam, fraaie boekjes van de Drukkerswerkplaats, Erasmuswandelingen georganiseerd door het Goudse Gidsen Gilde en nog veel meer. Stammen onze voorvaderen van Erasmus af? Dit kunt u via het Streekarchief Midden-Holland gaan uitzoeken via stamboomonderzoek.

Voelt u de energie al stromen? Voor de 25 nieuwe cursisten Goudologie start a.s. zaterdag in het stadhuis op de Markt een nieuwe uitdaging. De volgende elf lessen worden op mooie historische plaatsen in de binnenstad aangeboden en in de Chocoladefabriek.

Na het volgen van alle lessen op de zaterdagochtenden mogen deze cursisten zich na afloop ‘Goudoloog’ noemen. Deze enthousiaste mensen zoeken vervolgens vaak hun weg in de cultuurhistorische stichtingen/ verenigingen als vrijwilliger met twee rechterhanden of als bestuurslid. De opgedane expertise tijdens de lessen Goudologie wordt op deze wijze weer teruggegeven aan de stad Gouda. Voor de Goudologen heeft het Historisch Platform Gouda, in nauwe samenwerking met het Erasmusgenootschap, de cursus ‘Gouda en Erasmus’ ontwikkeld. Goudologen, geen huiswerkopdracht deze keer. Nieuw concept, nieuw programma en nieuwe locatie. Na het plaatsen van het Erasmusraam in de St. Jan gaan we los met deze nieuwe cursus… Want wij wijken als bestuur voor niemand!