Nieuwe uitdaging…?

De tijdschriftenreeks ‘Het Leven in Gouda’ deel 24 over Archeologie in Gouda geeft inzage over de bevlogen- en betrokkenheid van Vereniging Behoud Stadsschoon.
Uit de mond van Nico IJsselstein wordt zijn strijd, als oprichter van de vereniging, opgetekend om het vele stadsschoon te behouden. De vereniging wordt binnenkort opgeheven, niet omdat al ons stadsschoon behouden is!
Een uitdaging voor de aangesloten partners van het Historisch Platform Gouda om de doelstelling van de Vereniging Behoud Stadsschoon in acht te nemen?
De jaarlijkse Open Monumentendag gaat komende zaterdag in Gouda ook weer van start. Het thema van OMD ‘In Europa’ is zichtbaar in onze stad in het stadhuis op de Markt met stenen uit België en Duitsland, marmer voor de St. Jan is afkomstig uit Italië, Goudse producten werden verscheept via de haven en de Mallegatsluis, het Arti Legi en het Burgemeestershuis laten de invloedrijke rol op Europees niveau van Erasmus en Cornelis de Lange van Wijngaarden bijna tastbaar voelen. Een prachtig uitgegeven en informatief (gratis) gidsje wijst u tijdens OMD de weg in Gouda.
De Chocoladefabriek met de HPG-partners Openbare Bibliotheek, Drukkerswerkplaats en Streekarchief Midden-Holland presenteren op OMD hun aftrap voor het nieuwe culturele seizoen: ’Start! 18/19’. Prachtige workshops en lezingen staan op het programma. Sigfried Janzing (dir. Streekarchief) is na zijn lezing afgelopen maandag bij HV Die Goude in Europa op reis gegaan.
De samenwerking met de partners HPG ervaren de cursisten in de cursussen najaar 2018 in de basiscursus Goudologie I en Goudologie II ‘Gouda en haar water’, die door het Historisch Platform Gouda weer worden georganiseerd. De eerste les vindt plaats op zaterdag 8 september in het Stadhuis op de Markt tijdens OMD. Over Goudse samenwerking gesproken…!

Nico Ijssselstein, sta jij met de Vereniging Behoud Stadsschoon weer op het bovenplein in het Stadhuis… of is die tijd ook voorbij?