Nieuws

2020: een bijzonder jaar!

Het Historisch Platform Gouda kan terugkijken op een bijzonder jaar. Vanzelfsprekend kregen wij ook te maken met het Corona virus. Zo moesten wij onze voorjaarscursus voortijdig afbreken. De lessen die geschrapt werden, konden wij gelukkig dit najaar naast de najaarscursus aanbieden. Vanzelfsprekend met de benodigde maatregelen en op 1,5 meter afstand. De deelnemers van zowel de voor- als de najaarscursus hebben inmiddels examen gedaan en ontvingen tot hun verrassing hun certificaat ‘Goudoloog’ uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve.

Het Historisch Platform Gouda bestaat dit jaar 20 jaar en het aantal aangesloten Goudse cultuurhistorische stichtingen/verenigingen incl. de gemeente Gouda bestaat nu inmiddels uit 20 deelnemers. De onderlinge samenwerking neemt toe en het uitwisselen van expertise is een vanzelfsprekendheid geworden binnen de HPG-vergaderingen.

Daarbij is het ook dit jaar dat het 15 jaar geleden is dat de eerste cursus Goudologie door het HPG in Gouda geïntroduceerd werd.

Met trots kunnen wij ook melden dat deze mooie site weer online is. Er is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Kijkt u eens op https://goudsecanon.nl.

Het aantal gecertificeerde ‘Goudologen’ gaat zachtjes naar de 1.000. Een aantal van deze Goudologen neemt deel als vrijwilliger in de aangesloten stichtingen/verenigingen als bestuurslid of biedt een helpende hand tijdens evenementen.

Onze voor- en najaarscursus Goudologie 1 2021 zijn vol en inmiddels komen de eerste aanmeldingen voor het voorjaar 2022 ook al binnen. Het is gelukt om de cursus die in het voorjaar start aan te passen aan de meest recente Corona-maatregelen. De les van 16 januari kan hierdoor niet doorgaan en daarom hebben we besloten op 23 januari zowel in de ochtend als in de middag les te geven. In 2021 organiseren wij de vervolgcursus ‘Librije en de Goudse boekcultuur’, die ook al is volgeboekt.

Het 750-jarig bestaan van de Goudse Stadsrechten staat in 2022 bij alle deelnemers van het Historisch Platform Gouda op de agenda, waarbij het HPG een nieuwe cursus ‘Goudologie’, ‘Coornhert en de Goudse vrijheid’ aan het organiseren is.

Al onze activiteiten waren niet mogelijk geweest zonder het enthousiasme en de inzet van onze aangesloten leden, docenten en vrijwilligers, waarvoor onze grote dank.

Wij wensen u een gelukkig en gezond 2021!

 

Download hier onze nieuwsbrief: https://historisch-platform-gouda.email-provider.nl/web/cbwug3wx9d/clnjkczxs5