Sint-Jan Gouda

Ontdek de Goudse Sint-Jan
DE LANGSTE KERK VAN NEDERLAND
De grote brand van 1552 verwoest een groot deel van de middeleeuwse Sint Jan. Kort na de ramp geven de bestuurders opdracht voor de bouw van de meest opzienbarende kerk van Holland. Met 123 meter is het ook nog de langste kerk van Nederland

DE 72 GOUDSE GLAZEN ZIJN WERELDBEROEMD
Wie de Sint Jan inloopt valt stil bij het zien van de majestueuze ruimte met de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Die beleving wordt alleen maar sterker, wanneer je het wonderlijke licht door de ‘Hollandse Meesters’ ziet binnenvallen. Het is het begin van een indrukwekkende ontdekkingstocht langs bijbelse en historische taferelen vol menselijke emoties.

ONZE MISSIE
De missie van de Stichting Goudse Sint-Jan is het ontsluiten van de religieuze, esthetische, culturele en historische elementen in de Sint-Jan met als doel dat iedere bezoeker de ruimte ervaart zich aan dit erfgoed te verbinden. De opbrengsten uit deze activiteiten worden aangewend voor het beheer en behoud van het monumentale kerkgebouw en de museale collectie bestaande uit de 72 gebrandschilderde ramen (de Goudse Glazen), de bijbehorende ontwerptekeningen (de cartons) en de inventaris.

Contactadres:
Stichting Goudse Sint-Jan
Achter de Kerk 2,
2801 JW  Gouda
Website: www.sintjan.com
Email:  info@sintjan.com
Telefoon: 0182-512 684
Contactpersoon: Mevr. Corella Verbeek