We gaan weer beginnen!

Hoeveel vaccinaties heeft u al gehad en met welk vaccin? Deze hedendaagse vraag heeft de laatste lokale Goudse vraag al bijna een jaar verdrongen: ben jij al Goudoloog? De versoepelingen vanuit Den Haag staan ons toe om ook de cursus Goudologie I vanaf september weer te organiseren met de 35 aspirant cursisten van 2021. De historische Goudse locaties worden getaxeerd op de 1,5 meter samenleving en de technische mogelijkheden om u weer veilig en onder optimale omstandigheden te kunnen ontvangen.Via Zoom-vergaderingen is het bestuur HPG de afgelopen maanden doorgegaan met de afronding van de cursus tijdens het jubileumjaar van Gouda750 in 2022! In Cinema Gouda zal de speciale editie Goudologie ‘Coornhert en de Goudse vrijheid’ worden aangeboden. De Cinema Gouda is al jaren geleden door het HPG gereserveerd, de stormloop op grote zalen wilden we toen vóór zijn… Niet wetende dat er eerst een pandemie over ons heen zou trekken en grote zalen met 220 cursisten even onaantrekkelijk zouden zijn.
De verdiepingscursus Goudologie II ‘De Librije en de Goudse boekcultuur’ schuiven we door naar najaar 2022.
In het voorjaar van 2022 organiseert het HPG geen Goudologie I cursus. Daartegenover staat dat de inschrijving voor deze cursus in najaar 2022 al geopend is op onze website.
Alle informatie en mogelijkheden tot inschrijving komen op de website www.historischplatformgouda.nl te staan.
Ook het HPG heeft via de cursus Goudologie aan de wieg gestaan van het boek ‘Stad van Bier, hoe Gouda de grootste bierproducent van Europa werd’, geschreven door Goudoloog Remco van Gastel. Een geweldig boek (uitgegeven door Die Goude). Het laat zich tijdens deze warme dagen heerlijk lezen met een glas binnen handbereik! Het water en de bierschepen in de Goudse grachten zijn in de 15e en 16e eeuw van grote betekenis geweest.  
Proost!