Goudologie

goudologieHet idee van de cursus Goudologie, de opleiding tot ‘Goudoloog’ met een solide basiskennis van de cultuur en geschiedenis van de stad Gouda, is gebaseerd op de cursus ‘Boschlogie’, die al bijna vijfentwintig jaar lang in ‘s-Hertogenbosch met groot succes wordt gegeven. Het Gouds Historisch Platform leek de ideale basis voor de organisatie van een Gouds pendant van de Bossche opleiding, want dit past immers bij uitstek in de doelstellingen van het Platform.

Zo is hier, met dank aan de enthousiaste Bossche cursusleiders voor hun steun in onze startfase, de cursus ‘Goudologie’ opgezet, waaraan alle Goudse coryfeeën op de diverse gebieden hun belangeloze medewerking als docent hebben toegezegd en daadwerkelijk gegeven. De cursus draait nu sinds 2005 en inmiddels hebben ca. 900 mensen de cursus gevolgd. Zij mogen zich Goudoloog noemen.

Meer informatie & inschrijven
U kunt zich nu inschrijven voor de basiscursus Goudologie najaar 2021 en voorjaar 2022. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de meeste recente richtlijnen van het RIVM. 

Vanwege het Corona-virus is de cursus Goudologie 1 – voorjaar 2020 – voortijdig gestaakt. De lessen die niet doorgegaan zijn, worden dit najaar ingehaald. De geplande cursus ‘Librije en de Goudse boekcultuur’ die dit najaar gehouden zou worden, is verplaatst naar het najaar van 2021. De deelnemers hebben hier inmiddels bericht van gekregen.

Het rooster van de in te halen lessen van Goudologie 1 – voorjaar 2020 en Goudologie 1 – najaar 2020 is inmiddels bekend.

Vervolgcursussen
Informeert u ook naar de vervolgcursussen Goudologie. ‘Kloosters’, ‘Gouda buiten de Singels’ , Librije en de Goudse boekcultuur en ‘Gouda in WO I & II’. Deze cursussen kunt u volgen nadat u het certificaat Goudologie basiscursus behaald heeft.