Goudologie

goudologieHet idee van de cursus Goudologie, de opleiding tot ‘Goudoloog’ met een solide basiskennis van de cultuur en geschiedenis van de stad Gouda, is gebaseerd op de cursus ‘Boschlogie’, die al bijna vijfentwintig jaar lang in ‘s-Hertogenbosch met groot succes wordt gegeven. Het Gouds Historisch Platform leek de ideale basis voor de organisatie van een Gouds pendant van de Bossche opleiding, want dit past immers bij uitstek in de doelstellingen van het Platform.

Zo is hier, met dank aan de enthousiaste Bossche cursusleiders voor hun steun in onze startfase, de cursus ‘Goudologie’ opgezet, waaraan alle Goudse coryfee├źn op de diverse gebieden hun belangeloze medewerking als docent hebben toegezegd en daadwerkelijk gegeven. De cursus draait nu sinds 2005 en inmiddels hebben ca. 900 mensen de cursus gevolgd. Zij mogen zich Goudoloog noemen.

Meer informatie & inschrijven

Vervolgcursussen
Informeert u ook naar de vervolgcursussen Goudologie. ‘Kloosters’, ‘Gouda buiten de Singels’ en ‘Gouda in WO I & II’. Deze cursussen kunt u volgen nadat u het certificaat Goudologie basiscursus behaald heeft.